WEB dizajn

Imamo dva važna interna pravila kada radimo web dizajn

Prvo: Nikad ne izgovaramo jedan drugom „Šta sam ti rekao, trebali smo drugačije“. Dileme u procesu izrade (dok je sve još offline) su neminovne. Jednostavno brišemo taj dio i nastavljamo raditi dalje. Naši planovi , ideje, principi i strategije pri izradi neke web stranice  nisu nešto što se ne može srušiti bukvalno u jednom trenutku, naravno ako nismo zadovoljni urađenim. Kada jesmo, tek onda prezentiramo stranicu klijentima. Saslušamo sugestije, impresije, komentare, napomene, napravimo  dorade  i tek onda stranica ide u online svijet.

Drugo: dva plus dva nisu uvijek četiri? Dugo se znamo i sarađujemo, pa  smo kulturu naše komunikacije i saradnje razvili  tako da izlazimo iz šablona „ako je prethodni klijent zadovoljan, zašto mijenjati i unapređivati“? A ako jedan drugom možemo objasniti zašto zbir dva plus dva  nije uvijek isti, to nam omogućava i da bježimo iz sterilnih  šablona i više se posvetimo.

Jedan piše, drugi crta-više od samog dizajna?

U ovom podnaslovu je suština onoga što radimo prilikom izrade bilo koje web stranice, ali i nekih drugih usluga koje nudimo.  Ali šta to znači za naše klijente?

Mi smo spoj: informatičara/dizajnera VS  novinara/PR-a, a to nam omogućava da nudimo kompletniju uslugu?

Kreativni i tehnički proces je tako dvostran i korisniji klijentima. U ovakvom spoju, klijenti obično dostavljaju samo neophodne informacije i materijale (već postojeće) a proces pisanja, prilagođavanja, crtanja, kreiranja materijala koje će sadržavati stranica (vizuali, medijski formati- slike, video, tekstovi, prezentacije, slogani, ključne poruke….) je ono što u potpunosti preuzimamo.

Ovako nudimo mnogo više od samog dizajna, nudimo  kompletan sadržaj.