Online promocija

Agencija Ured Tuzla je  u poslednje vrijeme najviše fokusirana na integrisane online kampanje, odnosno   kampanje na društvenim mrežama, naročito na facebook-u, ali uz koje se koriste i  integrišu i  druge web platforme poput web stranica, you tube-a, instagrama, bloga i dr.

Online kampanje po pravilu ne zahtjevaju ulaganje velikog novca (nije nužno). Mnogo važnije je imati dobru ideju, kreativnost i maštovitost.

Šta konkretno mi nudimo?

Nudimo kreativna i drugačija rješenja za online marketing i PR komunikaciju. To podrazumijeva dvije krucijalne stvari važne za integrisane kampanje, odnosno komunikaciju sa postojećim ili potencijalnim korisnicima Vaših proizvoda ili usluga.

Dvije strane iste medalje

  • Jačanje brenda i prepoznatljivosti firme, proizvoda ili usluga (ključne vrijednosti koje se vezuju uz vas)
  • Direktni marketing (pospješivanje prodaje i korištenja usluga ili proizvoda)

Svaka dobro osmišljena i realizovana kampanja je rezultat balansa i suptilne primjene komunikacije kako bi se jačao brend (prepoznatljivost) ali i direktno uticalo na korištenje proizvoda ili usluga (prodaju)

Jačanje brenda

U kampanjama se rijetko može fokusirati samo na oglašavanje proizvoda ili usluga. Potrebna je kombinacija u komunikacijskim aktivnostima. Jačanje svjesnosti o vašoj firmi, aktivnostima, proizvodima ili uslugama. Isticanje prednosti saradnje sa vama i jačanje povjerenja u ono što jeste i što želite da se primijeti  utiču na prepoznatljivost i konačno  emocionalno vezivanje za brend. Nije zanemarljiv ni edukacijski pristup korisnicima. U ovom dijelu kampanje  ističemo ključne  vrijednosti koje se vezuju uz vas. Privuči ljude da se osjećaju važnije, bolje i vrijednije kada sarađuju sa vama. Važno  je istači određene dominantne vrijednosti svojstvene svim ljudima a što vaš brend ima u svojoj suštini. Potaći emocije je ključni mehanizam dijela kampanje koji se odnosi na jačanje brenda. Ovakav koncept,  naravno na duže staze,   pospješuje i prodaju, s tim što nije mjerljivo odmah.

Direktni marketing (konkretna ponuda i odgovor u kraćem periodu)

U ovom dijelu kampanje fokus je na prodaji, odnosno na   poticanju na kupovinu/korištenje proizvoda ili usluga. To podrazumijeva:  različite  pozive (nazovi, ostavi email, naruči i dr.), isticanje porizvoda ili usluga sa akcijskim cijenama ili  popustima, pozitivna iskustva  korisnika (testemonijali), prodajne stranice (sales pages), prodajne infografike o proizvodima i uslugama, nagradne igre i i kuponi, video prezentacije proizvoda ili usluga, e-mailing ponude (kombinovane sa ponudama postavljenim na web platformama), video ponude sa cijenama, landing stranica ( jedan proizvod, jedna ponuda – strukturirana priča o određenom proizvodu ili usluzi) i niz drugih aktivnosti vezanih za direktnu ponudu  potencijalnim kupcima/korisnicima

Dobra kombinacija je ključna

Jačanje povjerenja, prepoznatljivosti i pružanje dodatnih vrijednosti, uz konkretne ponude za poizvode i usluge, je dobra kombinacija za svaki, pa i digitalni marketing. Međutim, taj odnos treba da bude dobro izbalansiran i suptilan kako bi se jačao i brend ali i pospješivala prodaja.

Mi nudimo punu uslugu

Kada planiramo i vodimo online kampanju mi ne nudimo segmente i površnost. Izuzetnu pažnju posvećujemo rokovima i dogovorima. Uz saglasnost klijenata i prethodni dogovor preuzimamo cjelokupnu brigu o online kanalima komunikacije (facebook, web stranica, blog, you tube i dr.), što najmanje podrazumijeva:

  • Profesionalno pisanje/prilagođavanje  tekstova/sadržaja
  • Kreiranje atraktivnih naslova, slogana, ključnih poruka, hashtag narativa i dr.
  • Kreiranje/prilagođavanje  vizuelnog identiteta (logo, boje, tipografija, slogan, grafika i dr)
  • Izradu različitih namjenskih vizuala za postove i korištenje u online prostoru
  • Snimanje ili prilagođavanje fotografija
  • Kreiranje ili prilagođavanje video uradaka
  • Kreiranje infografika, gif-ova, ilustracija
  • Kreiranje biltena, kataloga ili brošura

I izuzetno važno: planiramo sponzorisanje facebook objava  sa ključnim parametrima za vašu kampanju ( lokacija/područje; dob; spol, preferencije, zanimanja i interesi korisnika; prilagođavanje takozvanim vrućim, toplim ili hladnim potencijalnim korisnicima, primarnim ili sekundarnim ciljnim grupama i dr.)

… i niz drugih pratećih aktivnosti unutar kampanje